Politică

Noul partid REPER a fost lansat de europarlamentarii Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru

Imagine de la lansarea oficială a noului partid politic (foto: Agerpres)

Noul partid REPER, înființat de Dacian Cioloș, a fost lansat, luni, de către copreședinții Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, în prezent eurodeputați, împreună cu zece parlamentari care s-au alăturat acestui proiect.

„REPER este un proiect politic centrist, liberal, pro-european, foarte bine ancorat în valorile europene, în tot ceea ce ne oferă ca perspectivă de bunăstare și de pace și de prosperitate în UE. Este în același timp și un proiect politic care se vrea, de la început, din prima etapă, foarte bine ancorat în nevoile societății”, a precizat Ramona Strugariu într-o conferință de presă susținută la Parlament.

Noul proiect politic are în centru oamenii, iar măsurile vor fi luate numai după consultarea cu societatea civilă, cu mediul de afaceri, cu specialiști, cu oameni nemulțumiți, a adăugat Ramona Strugariu.

„Asta înseamnă că este un partid deschis, un partid care lansează invitația tuturor acelor oameni care cred în același set de valori să vină și să contribuie la acest proiect. Este și un proiect colaborativ”, a subliniat ea.

„Reînnoim proiectul european al României, este un proiect politic în care credem.”
europarlamentarul Ramona Strugariu

Dragoș Pîslaru a precizat că fiecare politică publică pe care REPER o va dezvolta va fi pentru oameni și „nu pentru a arunca praf în ochi, cum este chestiunea aceasta cu 50 de bani” pentru carburanți, ci pentru a schimba ceva pe termen mediu, pe termen lung în viața oamenilor în bine.

„De aceea nu trebuie să fie o surpriză pentru nimeni că una dintre prioritățile fundamentale ale acestui partid este educația, dar nu o educație pe hârtie, ci pur și simplu de a rezolva două probleme fundamentale unde România este pe ultimul loc în Europa – abandonul școlar în rândul copiilor și analfabetismul funcțional. (…) Este nevoie de responsabilitate în politică și de asumarea unor proiecte pe termen lung. (…) Tinerii au fost cei mai loviți în pandemie, tinerii sunt pentru noi o prioritate”, a explicat Pîslaru.

Europarlamentarul a precizat că partidul REPER este dedicat oamenilor activi, care se implică în societate și care și-au pierdut încrederea.

„Nu trebuie neapărat să mimăm sau să putem replica o țară ca afară, ci ne dorim ca noi, aici, să putem construi ca români, și europeni deopotrivă, un destin mai bun, să ne putem mândri cu ceea ce construim împreună. (…) Diferența fundamentală între acest proiect și ceea ce a fost în trecut este că acest partid nu este sugrumat în jurul a doi oameni, copreședinți”, a adăugat Pîslaru.

Întrebată dacă Dacian Cioloș va candida la prezidențialele din 2024, Ramona Strugariu a arătat că este o chestiune care urmează să fie discutată.

„Este o chestiune pe care urmează să o discutăm. Nu am avut o discuție despre candidatura la prezidențiale din 2024, pentru că este un lucru de asumare politică foarte serioasă. (…) Doi – este o chestiune de decis despre cum arată așteptările societății. (…) România are nevoie de un astfel de proiect politic, dependent de un candidat la prezidențiale, dar e adevărat că e nevoie de un candidat foarte puternic”, a arătat ea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.