Sănătate

Crucea Roșie Română Filiala Alba va fi alături de populația afectată de codul galben de caniculă

Urmare a instaurării codului galben de caniculă valabil pentru perioada 29 iunie – 1 iulie 2022, Crucea Roșie Română Filiala Alba, în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Primăria Municipiului Aiud, amplasează puncte de prim ajutor, începând de miercuri, în localitățile Alba Iulia și Aiud.

Acestea puncte vor fi deschise până vineri, în intervalul orar 10.00-17.00, personalul și voluntarii Crucii Roșii oferind următoarele servicii populației afectate de caniculă:

• măsurarea tensiunii arteriale;
• oferirea de apă potabilă trecătorilor;
• consilierea populației pentru a se adapta cât mai bine perioadei caniculare.

Corturile de prim ajutor sunt amplasate în următoarele locuri:

• Alba Iulia: în zona Cetate a municipiului – pe Bulevardul Transilvaniei, lângă BCR;
• Alba Iulia: în zona centru – în fața complexului Mercur City Center;
• Aiud: în centrul orașului.

Crucea Roșie Română Filiala Alba și DSP Alba îndeamnă populația să fie prudentă în acestă perioadă și să evite să iasă din casă între orele 11.00-17.00, când soarele este puternic. Dacă totuși este necesară deplasarea în exteriorul locuinței în acest interval orar, se recomandă purtarea unor haine lejere, de culoare deschisă, și protejarea capului cu o pălărie. De asemenea, este foarte important să ne hidratăm corespunzător, fiind recomandat consumul a minim 2 litri de lichide pe zi.

Filiala locală aCrucii Roșii mulțumește autorităților locale din Alba Iulia și Aiud pentru sprijinul acordat în organizarea acestei acțiuni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.