Administrație

Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba are un nou șef. Unde este cel vechi

Locotenent-colonelul Tudor-Gheorghe Pașca este noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba

Șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) „Avram Iancu” Alba, colonel Marius Claudiu Giurea, aflat la conducerea instituției în ultimii șase ani, a fost împuternicit comandant al Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș” din Jandarmeria Română.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, Agerpres, începând cu data de 29 iunie, prim adjunctul inspectorului șef al IJJ „Avram Iancu” Alba, locotenent-colonel Tudor-Gheorghe Pașca, a fost împuternicit inspector șef la aceeași instituție, după ce, în decursul acestei luni, colonel Marius Claudiu Giurea a fost împuternicit comandant la Brigada Specială de Intervenție „Vlad Țepeș” a Jandarmeriei Române”.

În vârstă de 52 de ani, Marius Claudiu Giurea a condus IJJ Alba din 2016, anterior fiind, timp de trei ani, prim adjunct al inspectorului șef.

Absolvent al Institutului Militar de Infanterie și Chimie „Nicolae Bălcescu” Sibiu, cu studii de master la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Marius Claudiu Giurea a urmat mai multe cursuri internaționale de pregătire. El și-a început cariera, la o unitate militară din Titu, ca și comandant pluton parașutiști și, apoi, comandant grup operațiuni speciale, devenind ulterior șef al cercetării la o unitate militară din Capitală. Activează în Jandarmeria Română din anul 2005.

Noul șef al IJJ Alba, Tudor-Gheorghe Pașca, are 40 de ani și activează în cadrul inspectoratului de 17 ani.

„Între responsabilitățile sale s-au numărat coordonarea activităților de constatare a faptelor antisociale, de identificare și prindere a autorilor faptelor, de identificare a persoanelor vătămate, a martorilor și mijloacelor materiale de probă, de întocmire a actelor de constatare și de predare a suspecților către organele abilitate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, noul Inspector șef a fost responsabil de pregătirea personalului subordonat, de coordonarea activităților pe linie de pază, respectiv de coordonarea activității personalului de cercetare – documentare”, se arată în comunicat.

Totodată, Pașca a coordonat activitatea specifică a instituției în calitate de adjunct al inspectorului șef, funcție pe care a deținut-o în perioada 2017-2019.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.