Administrație

O treime dintre locuitorii județului Alba sunt încă nerecenzați

O treime din populația județului Alba, respectiv în jur de 110.000 de oameni, nu a fost încă recenzată, potrivit datelor transmise, joi, Agerpres, de către Instituția Prefectului județul Alba.

„În cadrul ultimei ședințe a Colegiului Prefectural al județului Alba, prefectul Nicolae Albu a pus în dezbatere evoluția procesului de recenzare a populației și locuințelor la nivelul județului nostru. Domnul Ciprian Alin David, directorul Direcției Regionale de Statistică Alba, a precizat faptul că din populația județului Alba, estimată la data de 01.12.2021, la 316.739 persoane, în data de 28.06.2022 sunt înregistrate 146.791 persoane autorecenzate și 60.867 persoane recenzate de către recenzori”, se arată într-un comunicat dat publicității de sursa menționată.

Potrivit comunicatului, până la finalul perioadei de recenzare, respectiv 17 iulie, mai sunt de recenzat încă 109.081 de persoane. Asta înseamnă că nu s-a autorecenzat și nici nu a fost încă recenzată o treime din populația județului Alba.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către cetățenii județului Alba de a participa la procesul de recenzare, având în vedere și timpul foarte scurt care a rămas până la finalizarea acestui proces.

„Participarea la recensământ este o îndatorire cetățenească pe care o îndeplinim fiecare pentru comunitatea în care trăim, deoarece cu toții ne dorim un viitor mai bun pentru noi și pentru generațiile următoare”, a afirmat, potrivit comunicatului, prefectul Nicolae Albu.

Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii. De asemenea, potrivit aceluiași act normativ, refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse 1.000 și 5.000 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.