Social

De 19 ori mai mulți șoferi drogați au fost depistați în județul Alba în prima jumătate a anului față de 2021

Numărul persoanelor depistate la volan sub influența substanțelor psihoactive în prima jumătate a acestui an a crescut în județul Alba de 19 ori față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor furnizate, la solicitarea Agerpres, de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Astfel, dacă anul trecut, în primele 6 luni au fost depistate drogate la volan 4 persoane, anul acesta, numărul a fost de 76.

„În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2022, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au depistat, în trafic, 76 de persoane în legătură cu care, în urma testării cu aparatul Drogtest, a rezultat că erau sub influența substanțelor psihoactive. În primele 6 luni ale anului 2021, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au depistat, în trafic, 4 persoane în legătură cu care, în urma testării cu aparatul Drogtest, a rezultat că erau sub influența substanțelor psihoactive”, se arată în răspunsul dat Agerpres de către purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, comisar șef de poliție, Luminița Prodan.

Potrivit comunicatelor transmise de IPJ Alba în acest an, au existat perioade, mai ales la sfârșit de săptămână, când polițiștii au depistat conducând la volan un număr mare de tineri aflați sub influența substanțelor psihoactive.

Fenomenul poate fi catalogat ca unul mai mult decât îngrijorător, ținând cont de statistici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.