Mozaic

„Roșia Montană Alive. Festival de teatru, film și muzică”. Programul festivalului

În perioada 5-15 august 2022, Asociația Roșia Montană în Patrimoniul Mondial organizează „Roșia Montană Alive. Festival de teatru, film și muzică”, informează organizația.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Teatrul Național „Aureliu Manea” din Turda, Asociația Copacul cu Fapte Bune (organizator al Festivalului de film antropologic Culese din Balkani), Asociația ARA – Arhitectură. Restaurare. Arheologie (organizator al programului Adoptă o Casă la Roșia Montană), Casa Petri și este co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

Programul festivalului este alcătuit dintr-o paletă foarte diversă de activități și poate fi consultat pe website-ul evenimentului: www.alive.rosiamontana.community:

  • trei piese de teatru dedicate copiilor și alte 3 pentru audiență generală,
  • o selecție impresionantă de filme documentare premiate, oferite cu generozitate de partenerii de la Culese din Balkani și ARA,
  • muzică pe toate gusturile și vârstele, din care spicuim: Luna Amară, DJ SHIVER, ansamblul Citera cu Dor din Ciuruleasa, concerte de chitară, harpă, pian și multe alte surprize pe care vă invităm să le descoperiți în program,
  • tururi și ateliere tematice pentru copii, adolescenți și nu numai: lectură, atelier demonstrativ de tăblițe cerate organizat de partenerii de la ARA, teatru-forum, tururi ghidate tematice și un tur special realizat pentru marcarea a jumătate de secol de la realizarea filmului Nunta de Piatră aici la Roșia Montană, ateliere de dezvoltare personală, meditație.
  • o zi specială – 15 august, Sfânta Maria – va fi marcată cu participarea la hramul Bisericii Greco-Catolice din Roșia Montană, apoi cu un program special folcloric și activități dedicate celor mici.

Participarea la toate evenimentele este gratuită, mai precizează organizatorii.

„Roșia Montană Alive este modul nostru, al comunității locale și al partenerilor noștri, de a ne reafirma dorința și implicarea în revitalizarea și promovarea Roșiei Montane, sit Unesco, recunoscut la nivel mondial pentru valoarea și unicitatea sa, pentru potențialul său cultural și natural. Ne bucură în mod special să vă avem oaspeți în comuna noastră și vă așteptăm cu brațele deschise să participați la activitățile pe care le-am pregătit și pe care le considerăm un bun prilej de a (re)descoperi acest colț de Apuseni!”, transmite Adrian Petri, președinte al Asociației Roșia Montană în Patrimoniul Mondial.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.