Sănătate

Ministerul Sănătății anunță investiții de peste 80 milioane euro din PNRR

Ministerul Sănătății anunță investiții de peste 80 milioane euro, din PNRR, în ambulatoriile de specialitate, precizând că cel puțin 30 de unități medicale publice vor putea fi reabilitate, modernizate, extinse și dotate cu echipamente medicale.

„Ministerul Sănătății a lansat în consultare publică astăzi, 25.07.2022, Ghidul solicitantului pentru selectarea a cel puțin 30 de Unități de asistență medicală ambulatorie printr-un apel deschis aferent Componentei 12 – Sănătate, Investiția 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, Investiția specifică 1.3 Unități de asistență medicală ambulatorie”, se precizează într-un comunicat al ministerului transmis luni.

Conform sursei citate, cel puțin 30 de ambulatorii/unități medicale publice sau structuri publice care furnizează asistență medicală ambulatorie vor putea fi reabilitate, modernizate, extinse și dotate cu echipamente medicale, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Cele mai multe dintre ambulatorii – cel puțin un număr de 20 – vor fi situate în regiuni sau municipalități mai puțin dezvoltate, în care PIB/capita este mai mic decât 75% din media UE-27 (în conformitate cu definiția UE). Pentru investiția în ambulatoriile de specialitate sunt alocați 80.200.000 euro. Valoarea minimă nerambursabilă a finanțării alocată per proiect este de 500.000 euro fără TVA, iar valoarea maximă nerambursabilă a finanțării alocată per proiect este de 2,673 milioane euro fără TVA”, precizează Ministerul Sănătății.

Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.