Social

Incendiu în zona Bărăști – Dărnilosu. Intervin zeci de pompieri, pădurari și voluntari (foto & video)

Zeci de pompieri militari, sprijiniți de voluntari și pădurari, acționează marți în Munții Apuseni pentru stingerea unui incendiu care se manifestă pe aproximativ 2 hectare de litieră de pădure de conifere, a informat ISU Alba.

Forțele de intervenție folosesc drujbe, motopompe și unelte genistice pentru crearea culoarelor de demineralizare și refularea apei în jurul suprafeței afectate.

Potrivit reprezentanților ISU Alba, inițial, pentru stingerea incendiului care a izbucnit luni seara în zona Bărăști – Dărnilosu, la limita dintre comuna Albac și orașul Câmpeni, au acționat pompieri de la Stația Câmpeni, ajutați de personal de la Ocolul Silvic Valea Arieșului și Ocolul Silvic Privat Abrud, precum și de SVSU Câmpeni. Fiind o zonă de munte, a fost nevoie inclusiv de autoturisme de teren care să transporte rezervoare cu apa necesară.

În cursul dimineții de marți, au fost suplimentate forțele și mijloacele de intervenție. Astfel, se acționează de către ISU Alba cu trei ofițeri, 21 subofițeri și șapte soldați, cu patru autospeciale, un autocamion, două autospeciale pentru muncă operativă și unelte genistice. De asemenea, mai intervin 4 voluntari de la SVSU Albac, cu 4 autoturisme de teren cu 4 tone de apă și unelte genistice, 5 voluntari de la SVSU Câmpeni, cu un autoturism de teren, drujbe și unelte genistice, patru pădurari, cu trei autoturisme de teren, drujbe și unelte genistice, și cinci cetățeni dotați, și ei, cu unelte genistice și autoturisme de teren.

„În continuare, forțele de intervenție lucrează la crearea culoarelor de demineralizare în jurul suprafeței afectate, refularea apei, înlăturarea efectelor negative și stingerea tuturor focarelor produse de incendiu”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alexandru Crișan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.