Administrație

„Candid camera”. Aiudeni amendați pentru că au aruncat deșeuri pe domeniul public

În primele două săptămâni ale lunii august, polițiștii locali au observat mai mulți cetățeni care au aruncat deșeuri în locuri nepermise din municipiul Aiud. Majoritatea au fost identificați cu ajutorul camerelor de luat vederi și au fost amendați conform dispozițiilor legale existente, informează Primăria Aiud.

„În perioada 01.08.2022 – 14.08.2022, în urma verificării imaginilor surprinse de camerele video de supraveghere amplasate pe strada Abrudului, Poliția Locală Aiud a constatat depozitarea repetată și ilegală de deșeuri într-un loc nepermis”, se arată într-o informare publică a municipalității.

Potrivit acesteia, în imaginile respective se observă cum, în zile diferite, cetățenii respectivi își golesc autoturismele de saci plini cu deșeuri, depozitându-i ilegal pe domeniul public. Unul dintre aceștia a repetat fapta de cinci ori în cele două săptămâni monitorizate.

„Patru dintre cei șase cetățeni au fost identificați și sancționați cu amendă contravențională în valoare de 1000 lei. Ceilalți doi sunt în curs de identificare”, mai spun reprezentanții primăriei.

„Ne dorim un oraș curat, avem legea de partea noastră și peste 40 de camere video care ne ajută să aplicăm prevederile legale. Toți cei care vor depozita ilegal deșeuri în municipiul Aiud vor suporta consecințele legale”, transmite municipalitatea aiudeană.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.