Mozaic

„Calix Sacerdotum”. Și preoții joacă fotbal, nu-i așa?

Aproape o sută de preoți romano-catolici și greco-catolici din întreaga țară participă, în perioada 29-31 august, la Oradea, la cea de a VI-a ediție a Competiției de fotbal în sală „Calix Sacerdotum”.

La startul competiției, demarat marți în Sala de Sport din comuna Borș, au participat zece echipe de preoți și persoane consacrate din șase dieceze romano-catolice și patru eparhii greco-catolice.

„Suntem 96 de preoți, în echipe de 5+1, din șase dieceze romano-catolice – Oradea, Satu Mare, Alba – Iulia, Iași, București și Timișoara și patru eparhii greco-catolice, anume eparhia de Oradea, de Maramureș, Lugoj și Cluj. Competiția propriu-zisă a început astăzi și va continua mâine, când se va stabili, după amiază, în urma finalei, câștigătorul acestei ediții. Premii nu se dau, dar echipa învingătoare va reprezenta România, anul viitor, în februarie, la Campionatul european de fotbal pentru preoți, ce va avea loc la Timișoara”, a declarat marți, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Episcopiei greco-catolice, Florin Bode.

Competiția este organizată de Clubul Sportiv Român, prin implicarea susținută a profesorului de sport Sorin Manta și a organizatorul competiției, Claudiu Roznovszky.

„Ne bucurăm că putem facilita aceste momente sportive, deoarece preoții și persoanele consacrate, pe lângă misiunea de a vesti Evanghelia, au și un important rol educațional în comunitățile din care fac parte. Prin puterea exemplului, ei pot promova un stil de viață sănătos și pot inspira dragostea de sport, în special în rândul adolescenților și al tinerilor, a declarat Claudiu Roznovszky.

Competiția este o oportunitate ca preoții și persoanele consacrate din toată țara să interacționeze și în afara spațiului liturgic. Participanții vor beneficia de un program atât sportiv, cât și spiritual, debutul meciurilor fiind precedat marți de o Sfântă Liturghie oficiată de episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea.

„Dorim să mulțumim pe această cale organizatorilor practici, Eparhia greco-catolică de Oradea, în special părinților Antoniu Suciu, Mihai Terec și pr. rector Anton Cioba care, sub oblăduirea PS Virgil Bercea, au făcut posibilă această întâlnire de comuniune și sport”, au transmis organizatorii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.