Administrație

Aiud. Conferința de diseminare a rezultatelor obținute prin implementarea proiectului „Educația – un pas înainte!”

Marți a avut loc conferința de diseminare a rezultatelor obținute prin implementarea proiectului cu finanțare europeană – „Educația – un pas înainte!” – proiect implementat de către Primăria municipiului Aiud, a anunțat, luni seara, instituția în cauză.

Obiectivul general al proiectului a constat în consolidarea capacității instituționale și eficientizarea activității la nivelul Municipiului Aiud prin continuarea simplificării procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni, implementând măsuri din perspectiva back-office (adaptarea procedurilor interne de lucru, digitalizarea proceselor) și front-office pentru serviciile publice furnizate aferente competențelor partajate ale administrației publice locale, se arată într-o informare publică realizată de municipalitate.

Potrivit acesteia, implementarea proiectului a generat următoarele rezultate:

  • Aplicație pentru Poliția Locală Aiud care asigură consultarea în timp real a informațiilor din bazele de date ale Primăriei, sprijinind activitățile de control pe teren. De asemenea au fost achiziționate tablete și imprimante portabile pentru sprijinirea activităților de control pe teren.
  • Aplicație de prelucrare automată a datelor și gestionarea informațiilor din domeniul ajutoarelor și serviciilor sociale pentru eficientizarea activității Direcției de Asistență Socială Aiud.
  • Soluție de gestiune integrată a activităților Consiliului Local Aiud, ce include și un sistem de conferință audio/video.
  • Site-ul www.aiud.ro a fost actualizat și modernizat.

Proiectul a avut o valoare totală de 2.682.678,43 lei, din care 2.629.024,86 lei (98%) reprezintă finanțare nerambursabilă. „Educația – un pas înainte”, cod SMIS: 136003 / cod SIPOCA 773 – este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.