Politică

23 de persoane au murit după ce rușii au bombardat un convoi

Cel puțin 23 de persoane au fost ucise și 28 rănite într-un atac cu rachetă comis de forțele ruse și care a lovit un convoi cu ucraineni care fugeau din orașul Zaporojie.

Cel puțin 23 de persoane au fost ucise și 28 rănite într-un atac cu rachetă comis de forțele ruse și care a lovit un convoi de vehicule ce transportau civili ucraineni în apropierea orașului Zaporojie, din sudul Ucrainei, a anunțat guvernatorul regional Oleksandr Staruh, potrivit Reuters, citat de Monitorul de Cluj.

„Până acum, 23 de morți și 28 de răniți. Toți civili”, a scris Staruh pe aplicația Telegram.

#Russian invaders shelled a civilian humanitarian convoy at the exit from #Zaporizhzhya.

People were queuing to go to the temporarily occupied territory to pick up their relatives and deliver aid. pic.twitter.com/QQLHjD6B7o

Poliția și serviciul de ambulanță s-au îndreptat rapid către locul unde convoiul a fost lovit. Ferestrele vehiculelor au fost sparte de suflu, vehiculele fiind pline cu lucrurile pasagerilor.

Într-un autoturism se aflau corpurile fără viață ale unei femei și unui tânăr, iar în fața acestei mașini era un microbuz în care alte două persoane au fost ucise în atac. Părțile laterale și geamurile microbuzului erau distruse de șrapnel.

O femeie care s-a prezentat drept Natalia a declarat că ea și soțul său își vizitaseră copiii în Zaporojie. „Ne întorceam la mama mea, care are 90 de ani. Am reușit să scăpăm. Este un miracol”, a mărturisit ea, stând alături de soț lângă automobilul lor.

Rusia, care pe 24 februarie a invadat Ucraina în ceea ce ea numește „operațiune militară specială”, neagă că acțiunile sale vizează în mod deliberat civilii, deși atacurile sale au provocat distrugeri în orașe ucrainene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.