Social

Coronacriza. Rata de infectare de 5,76‰ prelungește măsurile restrictive în Alba Iulia

Autoritățile din Alba au decis prelungirea aplicării unor măsuri restrictive în municipiul reședință de județ, Alba Iulia, unde rata de incidență era miercuri de 5,76, cu 440 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depistate în ultimele 14 zile.

Astfel, în condițiile în care rata de infectare nu a scăzut sub 3 la 1.000 de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba a hotărât miercuri să fie prelungită aplicarea unor măsuri de limitare și prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, cum ar fi interzicerea activității cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor în interiorul clădirilor. Este permisă doar prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

De asemenea, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci și nici organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Este interzisă, de asemenea, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.), atât în spații deschise, cât și închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, terase etc.).

Se interzice circulația în interiorul orașului pentru grupurile pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Municipiul Alba Iulia s-a aflat în carantină timp de mai multe săptămâni în lunile noiembrie și decembrie 2020, după ce rata de infectare a ajuns la 10,07 la mie.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Alba, în ultimele două săptămâni în Alba Iulia au fost depistate pozitiv cu CoViD-19 440 de persoane.

În Alba, în ultimele 14 zile au fost depistate 1.166 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, depășind la nivel de județ 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.