Social

Rimetea, încă o săptămână în carantină. Rata de infectare – 16,02‰

Comuna Rimetea, unitatea administrativ-teritorială cu cea mai mare rată de infectare din județul Alba, respectiv de 16,02 la 1.000 de locuitori, rămâne în carantină și în următoarele 7 zile, având în vedere situația epidemiologică generată de virusul SARS-CoV-2.

Rimetea a intrat în carantină în 26 martie, când rata de infectare era de 18 la 1.000 de locuitori.

Întrunit miercuri în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba a propus prelungirea măsurii de carantinare zonală pe o perioadă de 7 zile a comunei Rimetea, începând cu dimineața de 9 aprilie. Marți a fost emis de către Institutul Național de Sănătate Publică Avizul de prelungire a carantinei zonale pentru comuna Rimetea.

Se presupune că virusul ar fi fost contactat de localnici din rândul turiștilor.

„Eu cred că din exterior au venit multe probleme”, a declarat, la finele lunii martie, pentru Agerpres, primarul Deak Szekely Szilard Levente.

O comună cu populație preponderent de etnie maghiară, Rimetea, care are în jur de 40 de pensiuni, este vizitată anual de zeci de mii de turiști, mulți dintre ei fiind atrași aici de condițiile prielnice pentru zborul cu parapanta.

„Au fost 7 cazuri la o casă de ocrotire a copiilor, unde a fost un focar, dar eu cred că acolo situația s-a rezolvat. (…) Probabil puteau aduce (virusul – nota red.) chiar și turiștii din alte zone. Eu cred că din exterior au venit multe probleme”, a spus edilul.

Cu o populație de 1.000 de locuitori, Rimetea era, la un moment dat, UAT-ul cu cea mai mare rată de infectare din țară. În prezent, comuna are 999 de locuitori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.