Social

Mai mulți apicultori din Alba și Hunedoara au fost înșelați de un băimărean

Un băimărean de 31 de ani a fost reținut de polițiști și este cercetat penal, după ce a înșelat mai mulți apicultori din județele Alba și Hunedoara, prejudiciindu-i cu peste 230.000 de lei, a informat, joi, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Potrivit sursei citate, în anul 2019, bărbatul ar fi achiziționat de la 18 apicultori, din Alba și Hunedoara, peste 28 de tone de miere și ar fi plătit doar jumătate din prețul promis, prejudiciul creat acestora ridicându-se la 236.000 de lei.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în cursul anului 2019, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din Baia Mare, bărbatul ar fi contractat achiziționarea cantității de 28.384 kilograme de miere de albine, pentru care ar fi trebuit să plătească, în momentul predării produsului, suma de 490.000 lei. Apicultorii ar fi colectat întreaga cantitate contractată la domiciliul unuia dintre ei, iar la ridicarea mierii de către cumpărător, acesta ar fi plătit doar o parte din prețul promis, restul, respectiv suma de 236.407 lei, urmând a fi plătită într-un termen de 30 de zile, lucru care nu s-a mai întâmplat cu toate că produsul ar fi fost ulterior prelucrat și valorificat la diverși parteneri din străinătate ai societății comerciale”, conform IPJ Alba.

Polițiștii au efectuat 5 percheziții în municipiul Baia Mare, unde își are sediul societatea comercială în numele căreia au fost încheiate contractele, au ridicat documente contabile și au indisponibilizat peste 9 tone de miere.

La percheziții, alături de polițiștii de investigare a criminalității economice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba au participat polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.