Mozaic

După ani de amânări, veste importantă despre nodul de la Gilău și podul de peste Someș

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău, informează monitorulcj.ro.

Constructorul italian Tirrena Scavi a fost selectat pentru finalizarea podului peste Someşul Mic de lângă Cluj – Napoca. Acesta va lega tronsoanele Gilău – Nădăşelu şi Gilău – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania.

„Contractul pentru finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău şi conexiunea dintre Secțiunea 2B cu Subsecțiunea 3A1 (Autostrada Brasov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea), a fost câștigat de ofertantul Tirrena Scavi Spa Italia, cu prețul de 25, 9 milioane lei fără TVA (5,7 milioane euro). Semnarea contractului va fi posibilă după îndeplinirea termenelor legale privind formularea notificărilor prealabile și a contestațiilor”, a anunţat CNAIR.

Lucrările la acest pod au fost amânate mai mulţi ani, iar specialiştii estimează că lucrările la pod vor dura circa 10 luni, ceea ce înseamnă un termen de finalizare cel mai devreme la jumătatea anului 2018.

Amănunte, pe monitorulcj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.