Social

Taximetriști beți, vitezomani și cu mașini defecte. Nereguli grave depistate de polițiștii rutieri

La data de 27 iunie, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român, au desfăşurat, în întregul judeţ, o acţiune ce a avut drept scop verificare modului în care este respectată legislaţia rutieră şi cea specifică transportului de persoane, în regim taxi precum şi verificarea stării tehnice a autovehiculelor folosite.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost controlate 74 de taximetre, iar, pentru nereguli constatate, faţă de 23 de taximetrişti a fost luată măsura sancţionării contravenţionale. Dintre amenzi, 22 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice şi una la Legea 38 din 2003 privind taximetria.

Poliţiştii au depistat un conducător de taxi sub influenţa băuturilor alcoolice, doi care au depășit limita legală de viteză şi doi care au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice.

Au fost reţinute un certificat de înmatriculare şi un permis de conducere, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 7.975 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.