Administrație

Alba Iulia a fost premiată la EPSA 2017 Maastricht pentru proiectul pilot de Smart City 2018

Municipalitatea din Alba Iulia a fost una dintre cele 4 reprezentante și singura câștigătoare din partea României în cadrul celei mai importante competiții dedicate dezvoltării și inovării în sectorul public: European Public Sector Award 2017, informează Primăria municipiului Alba Iulia.

Competiția EPSA se desfășoară o dată la doi ani. Ediția din acest an a avut ca temă generală „Un Sector Public Inovativ în 2017 — Noi Soluții la Provocari Complexe” și s-a derulat pe 3 nivele: european și național, regional, respectiv supra-local și local. La această din urmă categorie Alba Iulia s-a numărat printre autoritățile premiante care și-au depus proiectele până la 1 mai, data închiderii apelului.

Aplicația Alba Iulia Smart City 2018 a fost unul dintre proiectele declarate câștigătoare și care urmează să primească oficial Certificatul de Bună Practică din partea EPSA. Pe lista scurta a câștigătorilor se mai regăsesc proiecte ale unor administrații publice locale din Austria (Viena si Trofaiach), Franța (Toulouse), Germania (Dortmund), Islanda (Hafnarfjordur), Italia (Bari), Portugalia (Cascais), Spania ( Barcelona) sau Marea Britanie (Londra).

„Ce ne onorează chiar mai mult decât premiul în sine este faptul că Alba Iulia a făcut ca România să fie singura țară din estul Europei premiată pentru bune practici în materie de soluții inovatoare și performanță în sectorul public. Galeria extrem de selectă în care ne poziționăm și prin câștigarea acestui concurs ne confirmă faptul ca nu contează neapărat dimensiunile orașului ci cât de bine este administrat și cât de conectat la valorile și soluțiile europene, moderne, ale administrației. Îi felicit pe toți colegii cu care muncesc și companiile care cred în acest proiect pilot. Pentru ca orice diploma are în spate chipuri, oameni și multă muncă. Așa cum am salvat și recuperat istoria, în volumul doi al celei mai frumoase povești despre un oraș din România, poate cel mai important capitol va fi Alba Iulia, creativitatea și tehnologia”, spune Nicolaie Moldovan, city managerul municipiului Alba Iulia.

„Mic, indiferent că vorbim de un om sau de un oraș, e doar o stare de spirit, pe care noi am depășit-o prin noi înșine. Cu voință, cu știință și cu muncă. Faptul că prin acest concurs ni s-a dus vestea și prin Olanda și printre toți cei implicați din toată Europa, este încă un motiv real de mândrie, împărtășită cu România întreagă pe care eu zic c-am reprezentat-o, încă o dată, cu cinste”, a declarat Mircea Hava, primarul orașului.

Decernarea premiilor va avea loc în luna noiembrie, la Maastricht, în Olanda și îi va avea ca amfitrioni pe Annemarie Penn-te Strake, primarul orașului și pe directorul general al EIPA, prof. dr. Marga Prohl.

European Public Sector Award (EPSA) este cea mai cunoscută și accesată platformă din Europa, dedicată excelenței în sectorul public. De la lansarea sa, în 2007, misiunea principală a organizației este încurajarea guvernelor europene să își modernizeze structurile și practicile administrative și să genereze astfel o reformă administrativă reală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.