Politică

Guvernul Mihai Tudose a fost votat de Parlament. Ce declarații neașteptate au făcut miniștrii la audieri

Guvernul Mihai Tudose a fost votat joi de Parlament, informează televiziunile de știri. S-au înregistrat de 275 de voturi pentru și 102 de voturi împotrivă. Două voturi au fost anulate. Votul a fost secret cu bile.

În timpul audierilor miniștrilor propuși să facă parte din noul guvern, Ionuț Mișa, candidatul la fotoliul Finanțelor Publice a adus cele mai substanțiale surprize. El a anunțat, în cadrul audierii sale din Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament, că intenționează desființarea Pilonului II de pensii și că dorește să implementeze o „taxă de solidaritate” pentru cei cu venituri excepționale, fiind vorba de un procent care urmează să fie analizat. „Astăzi analizăm plafonul de minim 10 salarii minime pe economie, ceea ce înseamnă, ca cifră, 14.500 lei”, a spus Mișa.

Candidatul la fotoliul de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a anunțat că are ca priorități programul Start-up Nation, Legea Prevenirii, cea a Parteneriatului Public Privat și Legea Lobby-ului. De asemenea, printre priorități acesta a menționat și transformarea oficiilor teritoriale în agenții și programul de internaționalizare a firmelor românești. „Vă garantez că eu voi avea și audieri săptămânale. Vreau să aloc două ore din programul meu, în care poate să vină oricine, și neanunțat și neînscris, pur și simplu vreau ca oamenii să vină și din partea mea există o deschidere totală”, a declarat Ilan Laufer.

Ministrul propus al Comunicațiilor, Lucian Șova, a explicat jurnaliștilor, după audierea sa în comisiile de specialitate din Parlament, cum a ajuns să fie asociat cu omul de afaceri Boris Golovin, care s-a dovedit ulterior a face parte din spionajul armatei ruse, precizând că nu știa acest lucru la momentul asocierii și că nu a mai vorbit cu omul de afaceri rus de mai bine de zece ani.

În imagine: Ministrul Ilan Laufer, pe vremea când cocheta cu celebritatea pe copertele revistelor de fițe

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.