Mozaic

Nostalgii peste decenii. Cum arată drumul Varșovia – Marea Neagră făcut cu Dacia

Nu mai puțin de 20 de autoturisme Dacia şi Polski Fiat refac simbolic itinerariului parcurs de turiştii polonezi spre litoralul Mării Negre în anii ’70-’80, informează Monitorul de Cluj.

Cele 20 de autoturisme retro care fac parte din Caravana „GO Romania!” au făcut marți, la Cluj-Napoca, a doua oprire de pe traseul pe care îl parcurg prin ţara noastră, în încercarea de a reface drumul pe care îl parcurgeau altădată turiştii polonezi până la Marea Neagră.

Şoferii şi-au adus maşinile Dacia, Olcit şi Polski Fiat în Piaţa Unirii din centrul oraşului, unde au fost întâmpinaţi de primarul Emil Boc, care a urcat la volanul uneia dintre autoturisme.

„Benzineşte, scânteieşte, dar nu porneşte”, a spus primarul, maşina la volanul căreia s-a urcat nevrând să pornească.

El a mărturisit că se simte ca acasă într-o Dacie, deoarece are multe amintiri legate de acest tip de maşină.

„Mă leagă multe amintiri de maşina Dacia, cu o astfel de maşină veneam, la ocazie, în timpul liceului de la Huedin la Cluj-Napoca, cu o maşină Dacia am făcut şcoala de şoferi, mă simt la volanul acestei Dacii ca în tinereţe. Dacia este maşină adevărată, cine şi-a luat carnetul pe o Dacie va fi şofer trainic. Doar aşa poţi cunoaşte viaţa reală de a conduce o maşină, când pui mâna pe Dacie simţi o maşină cu adevărat, atunci eşti şofer în adevăratul sens al cuvântului”, a afirmat primarul Emil Boc.

Caravana a fost iniţiată de Mihai Sowa, preşedintele Asociaţiei Drum Bun Cracovia, care a călătorit deseori în România, încă de pe vremea când era copil şi venea împreună cu părinţii săi pe litoralul Mării Negre.

Amănunte despre traseul caravanei, citiți pe monitorulcj.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.