Mozaic

Schimbări majore în Liga I. Burleanu: „Audiența la play-out a fost spre zero”

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu și-a propus să schimbe sistemul din Liga 1 începând din sezonul viitor. informează Monitorul de Cluj. Burleanu vrea să propună din nou sistemul cu 16 echipe.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu a prezentat câteva idei: ”Actualul contract pentru drepturile de televizare expiră la final de sezon 2018-2019. Apoi, vom propune un sistem cu 16 echipe. Ca administrație a Federației ne-am asumat ca obiectiv ca în toamna acestui an să prezentăm în detaliu acest sistem competițional. S-au căutat mai multe variante pentru dinamizarea Ligii I. S-a ajuns la concluzia că profilul suporterului român este cel care susține echipa la victorie. De aceea ne-am dorit unele modificări, dar nu au fost acceptate. În toamnă o să prezentăm toate detaliile. Avem exemplele din Danemarca și Bulgaria, unde miza din play-out este și ea importantă. De exemplu, primul loc ar disputa un baraj pentru cupele europene cu ultima echipă care se află pe ultimul loc la cupe europene în play-off. Ne-am uitat pe audiențe și pe numărul de spectatori și am văzut că la jocurile din play-off interesul a fost foarte mare, iar în play-out spre zero. Trebuie să găsim soluțiile necesare pentru că altfel nu poate fi mărit sau măcar menținut nivelul prețului obținut din vânzarea drepturilor TV. Am considerat investițiile în infrastructura fotbalistică ce se vor face în următorii ani.”

De asemenea, Burleanu a adăugat: ”Am considerat investițiile în infrastructura fotbalistică ce se vor face în următorii ani. face în următorii ani. Am văzut acest baraj de la Liga a IV-a la Liga a III-a. Avem în același timp misiune pe care o avem ca Federație: să facem tot ce e posibil pentru a susține revenirea în fotbalul de elită a acestor branduri uriașe. Printr-un Comitet de Urgență vom aplica un regulament organizare. Vrem să nu se mai intervină cu modificări asupra ROAF-ului pe o perioadă mai lungă.”

Ce alte schimbări propuse, citește pe monitorulcj.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.