Social

Canicula cauzează mai multe accidente rutiere grave decât gerul sau viscolul

Polițiștii atrag atenţia şoferilor să circule prudent şi să se protejeze de caniculă, întrucât atât studiile, cât şi statistica locală arată că numărul celor decedaţi în urma accidentelor rutiere care au loc vara este de două ori mai mare decât al celor care au murit iarna pe drumurile din judeţ, scrie Mesagerul de Sibiu.

„Am făcut o comparaţie vara trecută, perioada iunie-august 2016, cu perioada decembrie 2016-februarie 2017 şi au fost mai multe accidente grave vara – 48, soldate cu 14 morţi şi 46 de răniţi grav, faţă de iarnă, când au fost 43 accidente grave, soldate cu 7 morţi, deci jumătate faţă de vara, şi 50 de răniţi grav”, a precizat astăzi, pentru Agerpres, Elena Welter, purtător de cuvânt al Poliţiei Sibiu. Canicula cauzează mai multe accidente rutiere grave decât gerul sau viscolul, potrivit unor studii de trafic, a menţionat sursa citată.

„Vremea caniculară nu este deloc prietenoasă cu şoferii şi pasagerii autovehiculelor, dar nici cu pietonii, studiile de trafic realizate fiind de comun acord asupra faptului că pe timp de caniculă se produc mai multe evenimente rutiere cu consecinţe grave decât pe timp de ger sau viscol”, se arată într-un comunicat de presă al instituției citate.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi, printre altele, ca înainte să plece la drum, să se asigure că funcţionează sistemul de răcire şi cel de climatizare sau că presiunea din pneuri este cea indicată. Un alt sfat este ca şoferii să folosească parasolare pe geamurile laterale spate. Şoferilor le este recomandat să folosească şi ochelarii de soare.

Vedeți alte recomandări ale polițiștilor pe mesageruldesibiu.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.