Educație

Universitățile din străinătate anunță deschiderea sesiunii de admitere în 15 minute (P)

Universități de prestigiu din străinătate au declanșat procesul de clearing (ultima sesiune de admitere pentru anul 2017-2018), la care pot participa elevii care au promovat Bacalaureatul și studenții care își doresc un program de master în străinătate.

Admiterea se va face pe loc, în 15 minute, pentru licență, master și MBA. Reprezentanții celor 16 universități parctipante vor fi prezenți la Cluj pe data de 13 iulie la City Plaza Hotel (sala Venezia, începând de la ora 13.00).

16 univeristăți din Marea Britanie și una din Olanda vor primi anul acesta studenți pe ultima sută de metri. Tinerii pot aplica pentru programe de licență, master, MBA sau pentru programe de „foundation” dacă au nevoie de an pregătitor pentru studiile universitare clasice sau au note mai mici la Bacalaureat.

„Programele pregătitoare sau foundation, prin prisma faptului că predarea se desfășoară în clase mici, cu mai puțini studenți, mai multe ore de contact direct cu profesorii și suport suplimentar pentru cunoașterea limbii engleze, oferă garanția progresiei în anul 1 universitar. În această perioadă se vor familiariza cu materiile de studiu, mediul și limba. După efectuarea acestui an pregătitor, studenții vor da un examen pentru a intra la programul clasic de studiu universitar. Pentru tinerii români este îmbucurător faptul că a crescut numărul de universități care vin în România pentru a face admiterea pe loc, la programele pe care le mai au disponibile. Anul trecut am avut 6 universități prezente la noi, iar acum vor veni în România 16 universități care vor face interviuri și vor da răspunsul pe loc privind admiterea. Important de știut este că tinerii trebuie să fi susținut cu succes Bacalaureatul și să aibă un atestat de engleză B2”, explică Ana Maria Papp, Manager Departament Universități, IntegralEdu.

Cum se face admiterea doar 15 minute?

Admiterea la aceste programe se poate face în maxim 15 minute în cadrul celor patru întâlniri din perioada 11-14 iulie organizate de IntegralEdu la București, Timișoara, Cluj și Iași.

În prealabil se contactează un consultant de la IntegralEdu, care va ajuta cu pregătirea dosarului, iar de la întâlnirea cu universitatea, tinerii vor pleca pe loc cu o decizie, dacă sunt acceptați.

La aceasta sesiune de admitere se pot susține interviurile și prin Skype, după ce candidații au urmat aceleași proceduri de pregătire a dosarului de admitere, cu ajutorul consultanților IntegralEdu. Mai multe detalii pe www.worlduniversities.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.