Social

Absolvent al C.N. „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, acceptat la academia militară americană „West Point”

Tânărul Cozmin Cazac, absolvent al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia și student, în acest moment, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, a fost acceptat ca student la Academia militară „West Point” din Statele Unite, informează instituția sibiană pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

„Din 3 iulie va studia la West Point, acolo unde va reprezenta România, Armata Română, precum și Academia Forțelor Terestre. Până în momentul de faţă, 10 dintre studenţii noştri au absolvit cursurile universităţii, doi studiază acolo în momentul de faţă şi urmează să li se alăture Cozmin Cazac”, anunță reprezentanții Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

„Cozmin consideră că succesul reușitei sale constă în faptul că și-a dorit foarte mult asta, a fost motivat și astfel a dat tot ce are mai bun pentru a reuși. După cei patru ani de studiu care urmează la cea mai prestigioasă academie militară din lume, vrea să se întoarcă în AFT și să fie comandant de pluton”, se mai arată în anunțul public.

United States Military Academy din West Point (cunoscută ca USMA sau „West Point”) este o instituție de educație militară de patru ani servind drept academie federală. USMA își are sediul în localitatea West Point, din statul New York. Fondată în 1802, USMA este cea mai veche instituție militară dintre cele cinci academii militare ale Statelor Unite. Garnizoana militară de la West Point a fost ocupată în 1778 jucând un rol cheie în Războiul revoluţionar care a dus la câștigarea independenței Statelor Unite ale Americii.

Foto: Daniel Dorobanţu

2 Comments

  1. Ar fi interesat un articol despre evolutia in cariera a studentilor romani care au absolvit USMA.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.