Educație

Granturi de până la 3.500 de euro/an pentru olimpicii care aleg o facultate din România

Absolvenții de liceu premiați la olimpiadele naționale și internaționale admiși la facultate vor primi, începând din anul universitar 2017-2018, granturi cu o valoare cuprinsă între 1.500 de euro/an și 3.500 de euro/an, informează Universitatea Babeș-Bolyai printr-un comunicat de presă.

Valoarea granturilor va fi stabilită în funcțiile de tipul olimpiadei școlare și de premiile obţinute. Astfel, granturi de 2.500-3.500 euro/an vor primi premianții locurilor 1, 2 și 3 la olimpiade internaționale; 1.500-2.500 euro vor primi elevii premiaţi cu locurile 1, 2 şi 3 la olimpiade naționale.

Acordarea granturilor este posibilă în baza Hotărârii de Guvern nr. 403/2017 privind aprobarea Programului de granturi pentru cercetare-dezvoltare şi inovare „Grantul pentru tineri cercetători Regele Carol I”.

Programul se adresează tinerilor absolvenți care, pe parcursul celor 4 ani de liceu, au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naționale și internaționale, câștigând, cel puțin o dată, unul din locurile 1, 2 sau 3.

De asemenea, programul propune și acordarea unor sume suplimentare: maximum 500 euro/an/bursier pentru participarea la evenimente științifice internaționale și/sau pentru protecția drepturilor de proprietate intelectuală; maximum 3.500€/an/echipă formată din cel puțin 5 bursieri provenind din una sau mai multe universități, pentru materiale, subansamble și subcontractări, pentru realizarea unor demonstratoare tehnologice sau promovarea unor idei proprii cu care se prezintă la concursuri internaționale de prestigiu.

Tinerii beneficiari ai granturilor au obligația de a urma cursurile unei universităţi din România, de a urma, după terminarea studiilor de licență, studii doctorale în România, inclusiv în cotutelă, respectiv de a lucra cel puțin 4 ani în activități de dezvoltare tehnologică într-o unitate CDI cu capital majoritar de stat (institut sau universitate) sau privat din România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.