Social

Satul Tiur va avea un monument dedicat ridichii

Primarul Blajului a anunțat că va ridica un monument dedicat ridichii în satul Tiur, localitate componentă a municipiului Blaj.

Potrivit primarului Blajului, Gheorghe Valentin Rotar (foto), citat de blajinfo.ro, cu ocazia „Zilei Tiurului”, sărbătorită în acest an în data de 23 septembrie, la intrarea în localitate, pe un soclu, va fi amplasat un monument care să îi reprezinte. Este vorba despre o ridiche de mari dimensiuni, care va fi rodul muncii artiștilor care se adună în această vară la „Tabăra Internațională I. M. Clain”.

Atestat documentar în anul 1332, Tiur este o localitate aparținătoare municipiului Blaj, cu o populație de aproximativ 1.700 de locuitori.

Peste 80% din populația satului Tiur se ocupă acum cu legumicultura. Toți au solarii și reușesc să iasă primii pe piața cu legume de sezon, mai scrie blajinfo.ro.

Un monument edificat în cinstea unei legume nu este totuși o premieră în Transilvania, comuna Pericei din județul Sălaj găzduind, în curtea școlii din localitate, un monument dedicat cepei.

Sursa foto: Radio Blaj

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.