Educație

Au început înscrierile la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează prima sesiune de admitere în perioada 17 iulie – 25 august 2017.

Pentru anul universitar care urmează, universitatea pune la dispoziția absolvenților de liceu, pentru Admiterea 2017, 650 de locuri subvenționate, 895 de locuri cu taxă și 275 locuri pentru învățământul la distanță la cele 24 de programe de licență și 220 de locuri subvenționate și 1015 locuri cu taxă pentru cele 23 de programe de masterat din cadrul Facultăților de Istorie și Filologie, Științe Economice, Științe Exacte și Inginerești, Drept și Științe Sociale, Teologie Ortodoxă. Acestora li se adaugă locurile speciale pentru candidații din Republica Moldova și diaspora.

De asemenea, Universitatea albaiuliană organizează Admitere și pentru cele patru Școli Doctorale, în domeniile Istorie, Filologie, Contabilitate și Teologie.
Pentru programele de Licență, media generală de admitere se calculează pe baza mediei la Bacalaureat sau, în cazul specializărilor vocaționale, și pe baza notelor obținute la probele de examen, potrivit criteriilor de selecție prevăzute în Metodologie. Metodologia admiterii, criteriile de selecție pentru fiecare specializare și numărul de locuri scoase la concurs pot fi consultate aici: http://admitere.uab.ro/.

Înscrierile au loc conform următorului calendar:
– 17 – 27 iulie: înscrierea candidaților (cu excepția zilei de duminică, 23 iulie);
– 28 iulie: susținerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/eliminatorie/competență lingvistică (doar la specializările unde este cazul);
– 29 iulie: ierarhizarea candidaților pe baza criteriilor de selecție;
– 31 iulie: comunicarea rezultatelor admiterii;
– 31 iulie – 4 august: înmatricularea candidaților admiși pe locuri finanțate prin granturi de studii și cu taxă;
– 7 – 25 august: înmatricularea candidaților admiși pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate ale facultăților).

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este o universitate de stat evaluată de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior cu calificativul maxim „Grad de încredere ridicat” pentru perioada 2015-2020.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.