Economie

Dacia înregistrează cele mai mari vânzări din istoria sa

Grupul Renault a stabilit în primul semestru al anului 2017 un nou record de vânzări, cel mai mare din istorie, în creştere cu 10,4%, adică 1,88 milioane de maşini vândute, informează compania.

„Toate mărcile Grupului au crescut atât în volum și cât și la indicatorul cotă de piață. Mărcile Renault și Dacia au stabilit un record al vânzărilor semestriale. Renault est a doua marcă în ceea ce privește volumul de vânzări în Europa”, se arată într-un comunicat al companiei.

Dacia a avut în primul semestru din 2017 cele mai mari încasări din istorie. Nu doar în România au fost consemnate evoluții, ci şi în toate regiunile în care grupul este prezent, se arată în comunicatul de presă transmis de Grupul Renault, astfel că în Orientul Mijlociu s-au cumpărat cu 19,3% mai multe maşini produse de companie, în vreme ce în zona Asia-Pacific au crescut vânzările și cu 50,5%.

Tot în primul semestrul din 2017, cumpărătorii au achiziționat mai multe vehicule utilitare produse de Renault, inclusiv Lada, creșterea per total fiind de 10,4%. Grupul a ajuns, astfel, la o cotă de piață de 4,1% în acest domeniu şi la un record de vânzări semestriale și la acest capitol, inclusiv cu mărcile Renault şi Dacia, cu 1.879.119, 1.342.968 şi respectiv 333.050 de vehicule vândute. Vânzările Renault Samsung Motors au crescut cu 12,5 %, iar cele ale Lada cu 12,2 %.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.