Social

Campanie de imunizare a copiilor împotriva rujeolei, în satul Silivaș

în cadrul unei campanii a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, 80 de copii, cu vârste cuprinse între 7 luni şi 14 ani, din satul Silivaş, comuna Hopârta, au fost vaccinaţi împotriva rujeolei, informează un comunicat de presă al instituției dat publicității joi.

La acţiunea de vaccinare care a avut loc miercuri în comuna Hopârta, zonă în care acoperirea vaccinală este scăzută, a fost prezent şi primarul localităţii, Augustin Popa, dar şi doctorii Paul Ivanov şi Mirel Duda, medici de familie pe a căror liste se regăsesc majoritatea copiilor din colectivitate.

În zilele următoare vor fi imunizaţi şi ceilalţi copii care nu au fost găsiţi la domiciliu.

„Inspectorii DSP Alba au luat, din nou, decizia să se deplaseze în teritoriu, pentru derularea unei ample acţiuni de vaccinare, după ce în urmă cu o lună au făcut un demers similar, fiind prezenţi în zone afectate de rujeolă, la Aiud şi Unirea. Astfel de acţiuni şi-au dovedit eficienţa, iar după vaccinare nu au mai apărut cazuri de îmbolnăviri”, se mai arată în comunicat.

Având în vedere epidemia de rujeolă de la nivel naţional, în zilele următoare în Alba va continua campania de vaccinare ce se desfăşoară sub sloganul „Împreună reuşim să salvăm vieţi”. Aceasta este derulată în parteneriat cu Colegiul Medicilor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, autorităţi locale şi judeţene, respectiv reprezentanţii guvernului în teritoriu. Totodată, vor fi implicaţi şi asistenţii comunitari şi mediatorii sanitari.

DSP Alba continuă şi acţiunile de identificare a comunităţilor vulnerabile şi vine în întâmpinarea celor care înregistrează o adresabilitate redusă la medicii de familie.

Medicii de familie din judeţ au, potrivit ultimei centralizări, 2.112 de doze de vaccin ROR, împotriva rujeolei, iar în stocurile DSP se află 4.472 de doze.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.