Politică

Deputatul Roman îl somează pe ministrul Culturii să facă publice proiectele depuse pentru Centenarul Marii Uniri

Deputatul liberal Florin Roman îi solicită ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, să prezinte public proiectele depuse pentru Centenarul Marii Uniri şi să asigure transparența acestui proces.

Roman susţine că Lucian Romaşcanu a condiţionat prezentarea proiectelor depuse pentru manifestaţiile prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire de nedivulgarea informaţiilor din documente, precizându-le membrilor Comisiei parlamentare pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru întregirea Neamului că acestea ar avea caracter de „secret de serviciu”.

Potrivit deputatului liberal de Alba, Lucian Romaşcanu, care este şi preşedinte al Comisiei parlamentare pentru Centenar, a spus că ar fi fost depuse 1.000 de proiecte, din care Departamentul Centenar şi AFCN au preselectat 321, dar nu a prezentat criteriile obiective în baza cărora s-a făcut această selecţie, comisia parlamentară fiind exclusă din acest proces.

În opinia lui Roman, „ministrul Romaşcanu a pus la «secret de serviciu proiectele» pentru Centenar cu scopul probabil de a sifona bani publici”.

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru Întregirea Neamului va avea prima şedinţă solemnă în data de 25 iulie la Alba Iulia.

Sursa foto: Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.