Social

O casă a fost lovită de trăsnet în satul Vesești. Ce pagube a mai făcut furtuna

O casă din satul Veseşti, comuna Scărişoara, care a fost lovită de trăsnet, a ars marţi dimineaţa, furtuna puternică doborând zeci de brazi, iar 2.518 de gospodării din şapte comune au rămas fără electricitate, informează Monitorul de Cluj.

Angajaţii companiei de furnizare a electricităţii lucrează, marţi, pentru remedierea situaţiei, în comunele Arieşeni, Gârda, Scărişoara, Poiana Vadului, Avram Iancu, Sohodol şi Vidra.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Alba, Tristan Fugaraşi, pompierii militari au intervenit marţi dimineaţă, după un apel primit la ora 4.40 prin 112, în Veseşti. Salvatorii au localizat incendiul la ora 5.30, într-o zonă greu accesibilă pentru traficul rutier, la o casă lovită de trăsnet.

„S-a lucrat într-o zonă greu accesibilă, unde pompierii militari au ajuns doar cu o maşină mai veche, 4×4, unimog. Pompierii au lucrat în prima fază pentru protecţia caselor din jur, după care au acţionat pentru lichidarea focului. Valoarea bunurilor distruse este de 90.000 de lei; salvate, în jur de 15.000 de lei. Casa avea 70 de metri pătraţi, din lemn, acoperită cu plăci de azbociment. Au ars toate bunurile materiale din interior, inclusiv o sumă de bani”, a declarat reprezentantul ISU Alba.

Brazii doborâţi în zonă au afectat 79 de puncte de transformare, lăsând 2.518 de consumatori fără curent electric.

„Şi la ora actuală încă se lucrează pentru curentul electric. Mai multe echipe de la ei (Electrica-n.r.) sunt pe teren pentru remedierea defecţiunilor survenite în reţelele electrice, iar administraţiile locale s-au mobilizat şi acţionează pentru a înlătura arborii, brazi rupţi sau doborâţi de furtună”, a precizat Fugaraşi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.