Economie

Banca Românească va fi preluată de filiala OTP Bank din România

Banca Națională a Greciei a semnat un acord cu OTP Bank România pentru achiziționarea pachetului său de acțiuni deținute la Banca Românească, reprezentând 99,28% din capitalul social al băncii preluate, informează Monitorul de Cluj.

Finalizarea tranzacției va avea loc la începutul anului viitor, a anunțat divizia din România a OTP Bank, într-un comunicat de presă transmis joi presei.

Potrivit sursei citate, tranzacția implică acțiunile Băncii Românești (BROM) deținute de Banca Națională a Greciei, precum și achiziția portofoliului suplimentar din România aparținând altor subsidiare ale acesteia.

„Clienții Băncii Românești nu sunt afectați în niciun fel de această tranzacție. În momentul de față, condițiile contractuale rămân neschimbate. OTP Bank România dorește să pună și la dispoziția clienților Banca Românească oferta din cadrul programului de conversie a creditelor în CHF. Încheierea financiară a tranzacției va avea loc la începutul anului 2018. OTP Bank România și Banca Românească vor face tot posibilul pentru a asigura o integrare lină”, menționează OTP Bank România.

În urma finalizării achiziției, cota de piață a OTP Bank România (OBR) va crește la aproximativ 4%, devenind astfel al 8-lea jucător pe piața bancară din România (conform cifrelor din 2016).

În privința valoarii tranzacției, oficialii băncii nu au dezvăluit detalii, finalizarea acesteia fiind supusă aprobării autorităților de supraveghere.

„Reprezentanții National Bank of Greece și ai OTP Bank România au semnat acordul privind achiziționarea Băncii Românești. Părțile nu doresc să dezvăluie detaliile financiare ale tranzacției. Finalizarea tranzacției este supusă aprobării autorităților de supraveghere. OTP Group va colabora îndeaproape cu Banca Națională a României pentru obținerea aprobărilor necesare (…) Societe Generale Corporate & Investment Banking a acționat în calitate de Consilier Financiar Unic al OTP Group în legătură cu tranzacția”, precizează instituția bancară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.