Administrație

Bună sau rea, Guvernul nu mai revine asupra Ordonanței privind taxarea timpului de muncă parțial. Aceasta intră mâine în vigoare

Mihai Fifor, ministrul Economiei (al doilea de la dreapta spre stânga), contrazice categoric orice posibilitate ca guvernul să mai revină asupra modului de taxare a contractelor cu timp parțial de muncă
Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a declarat duminică, la Abrud, că Executivul nu va reveni asupra Ordonanţei nr. 4/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Întrebat într-o conferinţă de presă cum comentează poziţia Partidului Național Liberal, care a cerut sesizarea Curţii Constituţionale faţă de „taxarea contractelor de muncă pe perioadă parţială”, Fifor a refuzat arătând că „nu îl interesează foarte tare” ce fac liderii opoziţiei, care „se plictisesc foarte tare în vacanţă”, potrivit expresiei sale.

Mihai Fifor a precizat că Guvernul are un program de guvernare pe care îl aplică „punct cu punct”.

La numeroasele insistenţe ale jurnaliştilor care, într-un final au reformulat întrebarea, pentru a elimina componenta politică a acesteia, Mihai Fifor a replicat: „Răspunsul este că nu!”.

PNL a depus o sesizare la Avocatul Poporului pentru contestarea la CCR a Ordonanţei 4/2017 privind supraimpozitarea contractelor de muncă part-time, a anunţat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, care a susţinut că actul normativ încalcă cinci articole din Constituţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.