Educație

Liviu Pop: „Care-i problema cu manualul de sport, că nu vor da extemporale!”

Ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, a declarat marţi, la Alba Iulia, că nu vede care este problema apariţiei unui manual pentru disciplina Educaţie fizică şi Sport, despre care a opinat că „nu face decât să aducă un element în plus în actul didactic”, el precizând că elevii nu vor da lucrări de control.

„Nu văd care e problema apariţiei unui manual, atât timp cât nu face decât să aducă un element în plus în actul didactic. Nu se vor da lucrări de control la educaţie fizică. (…) Nu se modifică cu nimic ora de educaţie fizică în rău, sper să se modifice în bine”, a susţinut, într-o conferinţă de presă, Liviu Marian Pop.

Ministrul Educaţiei a mai spus că speră ca la începutul anului şcolar elevii să aibă pe bănci toate manualele din trunchiul comun.

„Toate manualele din trunchiul comun sper să le avem”, a spus ministrul, întrebat dacă poate da asigurări părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice că în 11 septembrie vor fi gata toate manualele.

Ăntre noutăți, ministrul a mai ținut să spună că, în maximum doi ani de zile părinţii vor fi informaţi în timp real despre absenţele şi notele copiilor, printr-un proiect ce va fi implementat cu fonduri europene.

Totodată, conform lui Pop, până la finalul perioadei menţionate va exista internet în toate unităţile şcolare în care sunt activităţi de predare şi, de asemenea, toate lecţiile demonstrative şi tot ce înseamnă programe şcolare vor fi pe Biblioteca Şcolară Virtuală.

Liviu Pop a participat marţi la deschiderea unei conferinţe internaţionale de matematică şi s-a întâlnit, de asemenea, cu conducerile Universităţii „1 Decembrie 1918” şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.