Administrație

Punct de prim-ajutor în municipiul Sebeș pe perioada de caniculă

Primăria municipiului Sebeș informeaz că în localitate sunt instalate, începând de astăzi, 2 august, de la ora 10.00, puncte de prim-ajutor în caz de caniculă, în următoarele locații:

1. Autogară
2. Centrul Cultural „Lucian Blaga”
3. Parcul Primăriei
4. Piaţa Dacia
5. Primaria Sebeş, sediul nou din Parcul Arini nr. 1

Programul de funcţionare al acestora este între orele 10.00 – 17.00, în perioada 02.-03.08.2017, precum şi la transmiterea avertizării de prelungire a perioadei de cod de caniculă, respectiv începând cu 04.08.2017.

Ce recomandă specialiştii pe timp de caniculă

Medicii recomandă ca, în perioadele cu temperaturi care depăşesc 37 de grade şi cu indice de temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic, oamenii să consume zilnic cel puţin doi litri de lichide, fără să aştepte să apară senzaţia de sete, respectiv un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute.

De asemenea, trebuie să se consume cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă.

În zilele caniculare trebuie evitat consumul de alcool, inclusiv bere sau vin, pentru că favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii, dar și de băuturi cu conținut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.