Social

Miercuri seara debutează Festivalul Internațional de folclor de la Aiud

Miercuri debutează în municipiul Aiud Festivalul internațional de folclor, eveniment care se va desfășura timp de trei zile.

Aflat la cea de-a 7-a ediție, festivalul reunște ansambluri folclorice din România, Israel, Mexic, Polonia, Serbia și Ucraina.

Festivalul se va desfășura în Piața Dr. Constantin Hagea și va începe, miercuri între orele 18 și 19, cu parada porturilor populare, la care vor participa toate ansamblurile. La ora 20, 30 va avea loc deschiderea festivalului și prezentarea ansamblurilor participante. Începând cu 20,45 în spectacol vor evolua ansamblurile Ansamblul „Tradiții uiorene” și cele din Mexic, Ucraina, Polonia, Serbia, precum și Ansamblul „Doina Aiudului”.

Joi, începând cu ora 18,00 va avea loc deplasarea a două ansambluri la Lunca Mureș, cele din Serbia și Mexic, urmate, de la ora 19,00 de deplasarea la Unirea a ansamblurilor din Polonia și Ucraina. De la ora 20,00 vor intra în spectacol Ansamblul „Cununa Fărăului”, Ansamblul maghiar „Fugevirag”, Ansamblul „Mugurelul” Câmpia Turzii, Israel, Ansamblul „Doina Aiudului”.

Vineri seara, de la ora 20,00, se va desfășura spectacolul de gală cu toate ansamblurile: Ansamblul maghiar „Fugevirag”, Indonezia, Israel, Paraguay, Ucraina, Costa Rica, Polonia , Mexic, Serbia, Ansamblul „Doina Aiudului”, spectacol care se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.