Social

Unul din zece aiudeni și-a măsurat tensiunea arterială la punctele de prim-ajutor

Voluntarii şi personalul de specialitate angajat al Filialei Alba a Crucii Roşii Române au măsurat tensiunea arterială a peste 2.300 de persoane, majoritatea vârstnice, informează un comunicat al filialei Alba a Crucii Roșii.

Este vorba despre acțiunea desfășurată la punctele de prim-ajutor amplasate în zilele caniculare în Alba Iulia şi Aiud, unde au distribuit, totodată, apă potabilă, şi au consiliat populaţia pentru a se adapta cât mai bine acestei perioade.

Crucea Roşie Română – Filiala Alba a fost alături de populaţia din Alba Iulia, în trei locaţii, şi în Aiud, într-o locaţie, în 19 zile declarate caniculare, amplasând în total 70 de puncte de prim-ajutor, la care se adaugă 5 puncte amplasate în pieţele agro-alimentare.

În scopul asigurării activităţilor de prevenţie, personalul de specialitate angajat şi voluntarii instruiţi în acordarea primului ajutor de bază, respectiv peste 40 de persoane, au măsurat tensiunea arterială, au distribuit apă potabilă şi au consiliat populaţia pentru a se adapta cât mai bine perioadei caniculare, menţionează sursa citată.

Punctele de prim-ajutor au fost amenajate în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Primăria Municipiului Aiud şi Direcţia de Sănătate Publică Alba. În cadrul acestor puncte, a fost măsurată tensiunea arterială a unui număr de peste 2.300 de persoane, dintre care 41% au avut vârsta între 50 şi 65 ani, şi 31% peste 65 de ani. Un număr de 444 de persoane au înregistrat valori ridicate, peste pragul de 140/90.

În comunicat se mai menţionează că, pe toată perioada verii, în zilele de marţi şi joi, Crucea Roşie Română asigură puncte de prim-ajutor în pieţele agro-alimentare din Alba Iulia, respectiv Aiud, în intervalul orar 08,00-12,00.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.