Social

Acoperirea vaccinală împotriva rujeolei a crescut de la 65,8% la 92,13%, într-o lună şi jumătate

Acoperirea vaccinală împotriva rujeolei a crescut în judeţul Alba la 92,13%, de la 65,8% cât era raportată în jurul datei de 1 iulie, a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„Prin efort comun s-a reuşit o creştere a procentului de acoperire vaccinală la ROR pentru grupa de vârstă 9 luni – 9 ani, de la 65,8% (1 iulie 2017) la 92,13% (15 august). Astfel, în luna iulie au fost vaccinaţi 1.665 de copii, iar în prima jumătate a lunii august au fost vaccinaţi 1.306 de copii”, se menţionează în comunicat.

Directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, a transmis mulţumiri, prin intermediul comunicatului, „părinţilor care au înţeles importanţa şi rolul vaccinării”, precum şi colegilor săi din DSP şi tuturor colaboratorilor implicaţi în activităţile de prevenire şi limitare a epidemiei de rujeolă.

„Ne dorim ca eforturile celor implicaţi să nu înceteze şi buna colaborare între instituţia noastră şi ceilalţi factori implicaţi în procesul de vaccinare să continue pe termen lung, în folosul comunităţilor”, spune şi directorul adjunct al DSP Alba, Daniela Dreghici Popa.

DSP Alba a înfiinţat şapte centre suplimentare de vaccinare împotriva rujeolei, în zone greu accesibile şi vulnerabile la îmbolnăvire. Până în prezent s-au vaccinat în aceste centre 426 de copii. Vaccinarea a fost efectuată de personalul DSP în colaborare cu medicii de familie din zonă şi mobilizării efectuate de asistenţii comunitari şi mediatori.

Acţiunile de vaccinare vor continua şi în perioada următoare, ţinta de acoperire vaccinală fiind de peste 95%, se mai precizează în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.