Mozaic

În urma răsunătoarelor scandaluri sexuale, Biserica Ortodoxă dă vina pe „răzvrătiți” din interior

După ce a fost implicată în mai multe scandaluri sexuale (cazul Pomohaci, episcopul Hușilor), Biserica Ortodoxă Română (BOR) s-a reunit într-un sinod și a constatat că presa a fost „agresivă” și a dus o campanie „împotrivă slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române”, găsind și „complici” în rândul clericilor.

Într-un comunicat remis presei, BOR se arată „mâhnită” de articolele apărute cu preoții care făceu orgii în mânăstiri sau dezvăluirile despre preotul Pomohaci (foto) care a abuzat un minor.

„În timpul ședinței de lucru a Sfântului Sinod s-a luat act cu mâhnire de campania agresivă a unor posturi și rețele media îndreptată împotrivă slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române, adesea în complicitate cu unii clerici răzvrătiți, campanie care produce multă întristare în rândul clerului și credincioșilor. Desigur, această atitudine negativă față de slujitorii Bisericii trebuie să ne apropie și mai mult de Iisus Hristos, Arhiereul veșnic și Capul Bisericii, Cel ce ne îndeamnă, zicând: „În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea” (Ioan 16, 33) și ne asigură că nici porțile iadului nu vor birui Biserică Sa (cf. Matei 16, 18). în același timp, toți slujitorii Bisericii trebuie să respecte disciplina Bisericii și să-și înnoiască permanent viața spirituală, pentru o slujire pastorală cât mai corectă și responsabilă față de credincioșii pe care-i păstoresc”, se arată în comunicatul Patriarhie, scrie monitorulcj.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.