Administrație

Contract privind extinderea sistemelor de apă în judeţul Alba, semnat de ministrul de resort

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a semnat un contract privind reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă în judeţul Alba, în valoare de peste 615 milioane de lei, informează un comunicat remis joi presei.

Potrivit sursei citate, 350.000 de locuitori din judeţul Alba vor beneficia de apă potabilă şi canalizare prin acest proiect finanţat din fonduri europene, respectiv din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) în perioada de programare 2014 – 2020.

Proiectul presupune investiţii în municipiile Alba Iulia, Aiud şi Blaj, în oraşele Abrud, Baia de Arieş, Câmpeni, Ocna Mureş, Teiuş şi Zlatna şi în comunele Arieşeni, Bistra, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Galda de Jos, Ighiu, Lopadea Nouă, Lupşa, Mihalţ, Mirăslău, Roşia Montană, Sâncel, Sântimbru, Sohodol şi Unirea din judeţul Alba.

Printre rezultatele aşteptate la sfârşitul perioadei de implementare a proiectului se află şi construirea a două staţii de epurare a apelor uzate, a două staţii de tratare a apei, a 87,4 km reţea canalizare nouă şi a 53 km reţea nouă de distribuţie a apei potabile şi reabilitarea reţelei de canalizare pe o lungime de 6,2 km, a vechilor aducţiuni pe o lungime de 94,4 km şi a vechii reţele de apă potabilă pe 3,5 km şi realizarea de noi aducţiuni pe o lungime de 21 km.

„Prin semnarea contractului aferent acestui proiect major, Guvernul României dă dovadă de consecvenţă şi coerenţă în aplicarea programului de guvernare, care îşi propune, printre altele, îmbunătăţirea continuă a calităţii vieţii românilor şi atingerea unor standarde compatibile cu cele din ţările Uniunii Europene. Iată că şi în judeţul Alba, după investiţiile prin POIM, gradul de conectare şi conformare va creşte la 92,7% – adică 234.148 de locuitori vor beneficia în anul 2021 de apă şi canalizare, iar alţi 106.494 de locuitori vor fi alimentaţi suplimentar cu apă potabilă la finalul acestui proiect”, afirmă ministrul Rovana Plumb, citată în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.