Administrație

Bugetari de top. Cum a ajuns Alba Iulia „fruncea”

Dacă era de aşteptat, în urma noii legi a salarizării, ca Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, să aibă cel mai mare salariu din ţară, primarul de la Alba Iulia, Mircea Hava, a demonstrat că mereu se poate mai mult, scrie capital.ro, citat de Monitorul de Cluj.

Salariul brut al primarului municipiului Alba Iulia este de 16.313 lei pe lună (12.265 de lei net/lună), cam cu două mii lei peste indemnizaţia lunară a edilului-şef al Bucureştiului.

Capitala are un regim special stabilit prin definiţie. Primarul Gabriela Firea are un salariu brut de 14.500 lei (10902 lei net/lună), cu un coeficient 10 de calcul. Un punct din coeficient este egal cu salariul minim brut, respectiv 1.450 de lei.

Cele mai mari salarii

Cu cifrele în mână, sare în ochi salariul primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava: 16.313 lei brut (12.265 de lei net/lună), mai mare, aşa cum am menţionat, decât cel la Gabrielei Firea.

Un salariu similar celui al primarului Gabriela Firea încasează şi fostul premier Emil Boc, primar al Clujului. Suma: 14.500 lei brut pe lună.

Topul salariilor:

Primar Alba Iulia, Mircea Hava: 16.313 lei brut
Primar Cluj-Napoca, Emil Boc: 14.500 lei brut
Primar Bistriţa, Ovidiu Creţu: 13.050 lei brut
Primar Zalău, Ionel Ciunt: 13.050 lei brut
Primar Iaşi, Mihai Chirica: 13.000 lei brut
Primar Timişoara, Nicolae Robu: 13.000 lei brut

De cealaltă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Maricel Popa sunt printre cei mai bogaţi şefi de CJ, conform declaraţiilor de avere postate pe paginile de internet ale acestor instituţii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.