Mozaic

Comisia parlamentară „Prezidențialele 2009”: „Amploarea acțiunilor a fost de natură de a schimba rezultatul alegerilor”

Raportul Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 precizează că s-au constatat acțiuni concrete ale instituției prezidențiale reprezentate de Traian Băsescu și ale guvernului condus de Emil Boc pentru favorizarea fraudării alegerilor în avantajul candidatului Traian Băsescu, scrie Monitorul de Cluj.

Potrivit concluziilor raportului, „aceste acțiuni ale celor două instituții au fost perfect sincronizate, dovedind astfel că făceau parte dintr-un plan amplu și bine pus la punct, acțiunile fiind premeditate”.

„În realizarea planului privind fraudarea alegerilor prezidențiale, reprezentanții celor două instituții au acționat în forță, cu rea credință, în total dispreț față de lege. Pe cale de consecință, ținând cont de faptul că diferența dintre cei doi candidați a fost doar de 70.321, care reprezintă aproximativ 0,68 % din voturile valabil exprimate, și acțiunile de natură a determina fraudarea alegerilor fiind în favoarea candidatului Traian Băsescu, concluzionăm că amploarea acțiunilor a fost de natură de a schimba rezultatul alegerilor”, precizează raportul.

Comisia de anchetă s-a întrunit miercuri pentru a vota raportul privind alegerile prezidențiale din 2009. Membrii PNL din comisie au părăsit ședința, senatorul Daniel Fenechiu precizând că liberalii de retrag de la votul final al raportului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.