Mozaic

Patronatele din transporturi dezaprobă creșterea accizei la carburanți

Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) dezaprobă creșterea accizei la carburanți, considerând că această măsură va duce la majorarea prețurilor la toate bunurile și serviciile, se arată într-un comunicat de presă al uniunii, semnat de Vasile Fonoage, președintele Comisiei de Transporturi.

Documentul uniunii patronale exprimă temerea că această majorare poate „antrena o nouă tendință inflaționistă, după o perioadă de relativă stabilitate a prețurilor în România”.

„Deasemenea, firmele de transport membre UNPR vor fi nevoite să crească tarifele de transport, aducându-le prejudicii în relațiile contractuale pe care le au cu beneficiarii lor”, se mai arată în comunicat.

Prin majorarea prețurilor la carburanți, se vor reduce, „în mod cert”, cantitățile de carburant vândute, deoarece cei care fac curse externe vor alimenta în țările de tranzit, unde prețurile vor fi mai mici decât în România (ca de exemplu, Austria).

Având în vedere ponderea carburanților în tarifele de transport, firmele românești vor fi serios concurate de firme din alte țări, unde aceste costuri sunt mai reduse, ducând în unele cazuri la reducerea flotelor, sau chiar la închiderea unor firme românești de transport, explică reprezentanții uniunii.

„Suntem alături de toate firmele noastre, dar și de organizațiile profesionale din domeniul transporturilor, în demersurile lor de a stopa implementarea măsurilor de creștere a accizelor la carburanți, acestea fiind, pe termen mediu și lung, un impediment pentru dezvoltarea firmelor de transport românești, pierzând unele din contractele pe care actualmente le dețin, existând și riscul pierderii unor locuri de muncă”, se mai arată în comunicatul UNPR.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.