Administrație

Majoritatea unităţilor de învăţământ din Alba au primit autorizarea de funcționare

Majoritatea şcolilor şi grădiniţelor din județul Alba sunt pregătite să-şi deschidă luni porţile pentru elevi, atât din punct de vedere al autorizării sanitare şi respectiv cea privind securitatea la incendii, cât şi al finalizării lucrărilor de reparaţii, igienizări și reamenajări.

Sub 2% din preşcolarii şi elevii din Alba învaţă în grădiniţe şi şcoli care nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, unităţile în cauză fiind situate cu preponderenţă în zona Munţilor Apuseni, mediul rural, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Dragoş Suciu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, din cei aproximativ 51.000 de preşcolari şi elevi, sub 1.000 frecventează unităţi de învăţământ neautorizate sanitar. Din cele 231 de şcoli primare şi gimnaziale, 51 nu îndeplinesc condiţiile igienico-sanitare, în vreme ce grădiniţe neautorizate sunt 42, dintr-un total de 240, a menţionat purtătorul de cuvânt al DSP Alba.

Spre deosebire de anul trecut, DSP a eliberat autorizaţie sanitară pentru încă 30 de şcoli.

Unităţile de învăţământ neautorizate de către DSP Alba prezintă deficienţe majore, cum ar fi lipsa apei curente, lipsa grupurilor sanitare sau grupuri sanitare improprii, existenţa unor grupuri sanitare în curte sau cu „toalete turceşti”. Unele unităţi prezintă deficienţe minore, precum iluminarea artificială a sălilor de clasă, degradarea pavimentelor, a pardoselilor şi a interioarelor, precum şi funcţionarea în spaţii comune a unor grădiniţe şi şcoli, a precizat Dragoş Suciu.

Acesta a menţionat că toate cele 34 de licee şi colegii din judeţ deţin autorizaţie sanitară de funcţionare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.