Social

Șofatul la beție, nărav de nestârpit. Trei cazuri depistate de polițiștii din Alba în weekend

Polițiștii din județul Alba se confruntă aproape zilnic cu situații în care descoperă șoferi aflați la volan sub influența alcoolului. Trei cazuri au fost identificate de către oamenii legii numai în weekend-ul care a trecut.

Astfel, duminică, în jurul orelor 09.20, poliţiştii rutieri din Blaj, în timp ce acţionau pe strada Republicii din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din Blaj.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot duminică, dar puțin după miezul nopții, poliţiştii din Alba Iulia l-au depistat pe un tânăr de 28 de ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ardealului din Alba Iulia, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vineri seara, în jurul orelor 21.00, poliţiştii rutieri din Cîmpeni, în timp ce acţionau pe D.N 1R, pe raza comunei Horea, au oprit, pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat de 58 de ani, din comuna Horea, judeţul Alba.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,59 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Cîmpeni, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Toți cei trei bărbați riscă dosare penale pentru concducere sub influența alcoolului, în timp ce bărbatul din comuna Horea va trebui să dea seamă pentru conducere fără permis.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.