Mozaic

157 de migranți clandestini au sosit în România cu un pescador turcesc


Pescadorul turcesc „Ruya 1” a ajuns miercuri dimineață în Portul Midia, având la bord cel mai mare număr de migranți clandestini care au venit până acum pe mare, în România: 157 de irakieni și iranieni.

Pescadorul a fost salvat marți seară, în zona Gura Portița, de nava „GSP Alcor”, în cadrul operațiunilor coordonate de Garda de Coastă românească.

Directorul adjunct al Gărzii de Coastă, comisar șef de poliție Cristian Cicu, a declarat că la bordul navei au fost identificați 157 de migranți din Orientul Mijlociu, cetățeni iranieni și irakieni, printre care 105 bărbați, 56 de copii și 52 de femei.

„Nava cu migranți a fost adusă la remorcă în dimineața de miercuri, în Portul Midia, unde am început procedurile de identificare și control medical-epidemiologic, dar remarc faptul că este cel mai mare număr, până în prezent, de migranți care ajung clandestin la bordul unei singure nave, în apele teritoriale românești ale Mării Negre și cărora le acordăm asistență legală”, a declarat comisarul șef Cristian Cicu.

Comandantul navei de salvare „Opal 1”, din cadrul Agenției Române pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), căpitan Adrian Lupu, participant la operațiunea de salvare a pescadorului turcesc „Ruya 1”, desfășurată marți seară, în zona Insula Sacalin — Gura Portiței, a raportat autorităților faptul că a găsit plutind pe apă un colac de salvare inscripționat cu numele navei și o cameră de anvelopă auto, în zona în care nava cu migranți era în derivă.

Foto: www.politiadefrontiera.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.