Mozaic

Juncker propune un summit al UE la Sibiu, la o zi după Brexit. „Bulgaria și România trebuie să intre rapid în spațiul Schengen!”

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus miercuri, într-un discurs în plenul Parlamentului European la Strasbourg, organizarea unui summit al UE la o zi după Brexit, la 30 martie 2019, în orașul Sibiu, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar, relatează Reuters.

Șeful Comisiei Europene a ținut miercuri un discurs asupra stării uniunii, a prezentat bilanțul ultimului an și prioritățile pentru perioada următoare. Discursul este urmat de o dezbatere cu grupurile din Parlamentul European.

Uniunea Europeană trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen, dar și Croația la momentul potrivit, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European la Strasbourg, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său anual privind starea Uniunii, relatează Reuters.

„La 10 ani după ce s-a declanșat criza economia europeană își revine. Împreună aducem sentimentul de unitate în Europa în sfârșit vântul se simte în pânzele Europei, să profităm de acest vânt din pupa”, a spus Juncker, citat de TVR.

În ceea ce privește problematica migrației, șeful Comisiei Europene a spus că „avem noi ofițeri care protejează frontierele (…) Avem state care sunt în prima linie, aceste țări nu trebuie să rămână singure în fața migrației”.

„Frontiere comune și protecție comună,
acestea trebuie să meargă mână în mână.”
Jean-Claude Juncker | președintele Comisiei Europene

De asemenea, Juncker a mai precizat: „Am reușit să controlăm migrația (…) Persoanele care nu au drept de ședere în Europa trebuie să se întoarcă în țara lor de origine. Doar 36% dintre migranții ilegali sunt trimiși în țara lor. Doar astfel Europa poate să dea dovadă de solidaritate cu cei care au nevoie de reală de protecție. (…) Europa este un continent care îmbătrânește de aceea trebuie consolidat un sistem de migrație legală, care este necesară”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.