Social

Patru bărbați din Vințu de Jos au fost reținuți pentru braconaj

Patru bărbaţi din comuna Vinţu de Jos, au fost prinși în flagrant delict în timp ce transportau, cu un autoturism, 118 kilograme de peşte braconat din râul Mureş, informează Inspectoratul de Poliție Alba.

Potrivit polițiștilor, cei patru au folosit, pentru braconaj,un aparat ce intensifică curentul electric. Poliţiştii i-au reţinut, iar în cursul zilei de miercuri, îi vor prezenta în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor legale.

În dimineaţa zilei de 12 septembrie, în jurul orelor 5 și 30 de minute, poliţiştii rutieri din Alba Iulia, împreună cu poliţiştii de ordine publică, au oprit, pentru control, pe DC 705 B, pe raza comunei Vinţu de Jos, un autoturism în care se aflau patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 31 de ani, toţi din comuna Vinţu de Jos.

În urma controlului efectuat, în autoturism a fost găsită cantitatea de 118 kilograme de peşte precum şi o barcă gonflabilă, un aparat ce intensifică curentul electric, o baterie şi alte unelte despre care exista suspiciunea că ar fi fost folosite la braconaj.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, în noaptea de luni spre marți, cei bărbaţii s-au deplasat cu autoturismul în localitatea Sărăcsău din comuna Şibot, judeţul Alba, unde, folosindu-se de dispozitivul care intensifică curentul electric, au braconat, din râul Mureş, 58 de peşti, cu o greutate totală de 118 kilograme şi o valoare de aproximativ 2.300 lei.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii celor patru bărbați pentru o perioadă de 24 de ore, pentru infracțiunea de braconaj piscicol, faptă pedepsită prin art. 65 alin. 1 lit. a din OUG 23/2008, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, să-i prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.