Social

Crucea Roşie sprijină accesul copiilor defavorizați la educație

Nu mai puțin de 35 de copii din județul Alba, proveniţi din familii cu venituri reduse, dar care s-au evidenţiat printr-o implicare deosebită la şcoală, au primit obiectele nesare pentru a putea merge la școală.

Este vorba despre ghiozdane dotate complet cu rechizite, articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte, dar şi despre pachete cu alimente din partea Crucii Roşii, achiziţionate cu sprijinul oamenilor din comunitate.

„Pentru că avem convingerea că orice copil are dreptul la educaţie, indiferent de etnie, statut social sau regiunea de care aparţine, organizaţia noastră a lansat în urmă cu patru ani campania «Şi cei defavorizaţi au dreptul la educaţie», destinată ajutorării cu rechizite şcolare, îmbrăcăminte, încălţăminte şi alimente a elevilor şi preşcolarilor care necesită sprijin în acest sens, ca urmare a neajunsurilor de ordin socio-material”, a declarat, potrivit unui comunicat, directorul filialei Crucea Roşie Alba, Adrian Duşa.

Astfel, Departamentul social al organizaţiei a selectat 35 de copii din 16 familii nevoiaşe din localităţi precum Alba Iulia, Sebeş, Tibru, Vinţu de Jos, Şibot, Berghin, Zlatna şi Ocna Mureş.

„Toţi copiii au rezultate bune şi foarte bune la învăţătură, demonstrând că neajunsurile, problemele medicale personale sau ale familiei, lipsa unor condiţii decente de trai nu i-au împiedicat să fie perseverenţi şi preocupaţi de educaţia lor. Cadourile, realizate şi distribuite cu sprijinul voluntarilor Crucii Roşii, au constat în ghiozdane dotate complet cu rechizite (caiete de diferite tipuri şi dimensiuni, penar, pixuri, creioane, stilouri, creioane colorate, carioci, radiere, liniare, ascuţitoare, acuarele, pensule, bloc de desen, trusă de geometrie), articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte, precum şi pachete cu alimente a câte 12 kilograme fiecare”, a menţionat Duşa.

Concretizarea acestui demers a fost posibil datorită persoanelor care au donat în urnele de colectă fonduri existente în magazinele partenere, precum şi prin donarea în cadrul programului Banca de Alimente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.