Administrație

Furtul din păduri | Polițiștii din Alba au constatat 7 infracțiuni, 113 de contravenții și au confiscat 36 mc de lemn

Poliţiştii din Alba, sprijiniţi de jandarmi, lucrători ai Gărzii Forestiere şi ai Direcţiei Silvice, au desfăşurat o acţiune cu efective mărite ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea delictelor în domeniul silvic, informează un comuicat al Inspectoratului de Poliție Alba.

Polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică au realizat miercuri 32 de controale, în fondul forestier şi locuri de depozitare şi au fost controlate 140 de autovehicule. Poliţiştii au constatat 7 infracțiuni şi 113 abateri de natură contravenţională şi au confiscat 36 de metri cubi de material lemnos.

La acțiune au participat 66 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră şi de investigare a criminalităţii economice, care au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi de specialişti din cadrul Gărzii Forestiere şi ai Direcţiei Silvice.

Au fost efectuate cinci controale la societăţi comerciale şi în fondul forestier şi au fost instituite 18 filtre rutiere în cadrul cărora au fost verificate 143 de mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor efectuate, au fost constatate șapte infracţiuni, din care patru de tăiere ilegală de arbori şi au fost aplicate 113 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.205 lei. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 36 de metri cubi de material lemnos ce a fost lăsată în custodia unor ocoale silvice.

În după-amiaza zilei de miercuri, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au depistat, pe DJ 750 C, un autovehicul, condus de un bărbat din judeţul Bistriţa Năsăud, ce transporta buşteni de molid. Poliţiştii au constatat că pe avizul de însoţire al materialului lemnos era trecută cantitatea de 18,5 metri cubi de material lemnos, iar în realitate, camionul transporta 33,5 metri cubi. Societatea în cauză a fost sancționată contravenţional.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.